20 Ιανουαρίου 2013

Γνωριμία με τη σειρά!



Το Sherlock είναι μια Αγγλική, αστυνομική σειρά, που έκανε πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου 2010, στο κανάλι BBC

Ο Sherlock σε αυτή την μοντέρνα εκδοχή δεν είναι ο ήρεμος γεμάτη γνώση χαρακτήρας. Θα έλεγα ότι είναι μάλλον νευρικός, αντικοινωνικός μέσα στην ιδιοφυΐα του δίχως όμως να το αντιλαμβάνεται, αξιαγάπητος μέσα στο ρίσκο του. Έχει επίσης την τάση να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του. O Watson είναι, όπως πάντα, μεγαλύτερος ελαφρά σε ηλικία, ποιο προσγειωμένος και καθημερινός, και ειδικά σε αυτή την σειρά γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το πόσο είναι αυτός ο οποίος φέρνει την ισορροπία στον ξεχωριστό συνεργάτη του. Ο κακός της υπόθεσης, ο Moriarty, είναι περίπου ίδιος με τον Holmes αλλά στην σατανική του πλευρά. Η κυρία Hudson αξιαγάπητη όπως πάντα, ενώ κάνει την παρουσία του και ο αδερφός του Holmew ο Mycroft και ο οποίος είναι αρχηγός των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών με χαρακτηριστικά μεγάλης ευφυίας τα οποία δεν φτάνουν του αδερφού του φυσικά. Έχει ενδιαφέρον η σχέση τους και πως αυτοί οι δύο επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σκηνοθετικά είναι απλησίαστη η σειρά. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου δείχνει όλα όσα παρατηρεί ο ντετέκτιβ μας, αλλά και να σου εξηγεί πως καταλήγει στα συμπεράσματά του. 
Θα τελειώσω λέγοντας ότι είναι πολύ πετυχημένο το χιούμορ της σειράς όπου αυτό κάνει την παρουσία του και για όσους ψάξουν να βρουν την σειρά στο διαδίκτυο, έχει δύο σαιζόν από τρία επεισόδια η κάθε μία και αυτό καθότι κάθε επεισόδιο είναι μία ταινία μιάμισης ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου