18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Benedict Cumberbatch στο The Imitation Game;


Μετά από χρόνια φημολογιών ότι ο Leonardo DiCaprio θα έπαιρνε το πρωταγωνιστικό ρόλο για την βιογραφική ταινία του διασήμου άγγλου μαθηματικού Alan Turing, The Imitation Game, τώρα οι παραγωγοί φαίνονται έτοιμοι για να προχωρήσουν με διαφορετικό όνομα αφού θέλουν τον ίσως πιο περιζήτητο ηθοποιό αυτή τη περίοδο, Benedict Cumberbatch, για το πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το σενάριο του The Imitation Game ανήκει στον Graham Moore ενώ η ταινία δεν ανήκει πλέον στη Warner Bros αφού τα δικαιώματα τα πήρε ο Teddy Schwarzman για την εταιρία του Black Bear Pictures. Ο σκηνοθέτης του Headhunters, Morten Tyldum, έκλεισε για να αναλάβει τη σκηνοθεσία ενώ ο Cumberbatch αν κλείσει θα έχει το ρόλο του ιδιοφυούς μαθηματικού που κατάφερε να σπάσει το γερμανικό κώδικα “Enigma Code” κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βοήθησε τους συμμάχους να νικήσουν το πόλεμο. Επίσης τη δεκαετία του ’50 κατηγορήθηκε από την Βρετάνια ως ομοφυλόφιλος. Η ταινία βρισκόταν το 2011 στη γνωστή λίστα με τα καλύτερα σενάρια που δεν έγιναν ταινία, Black List και αν και η Warner Bros έδωσε επταψήφιο ποσό έχασε τα δικαιώματα γιατί δεν κινήθηκε γρήγορα.

Ο Benedict Cumberbatch για το 2012 είχε πολύ μικρή εμφάνιση στο The Hobbit: An Unexpected Journey ενώ είχε και τη μίνι σειρά Parade’s end και τη δεύτερη σεζόν του Sherlock. Για το 2013 έχει ήδη ολοκληρώσει τα Star Trek Into Darkness, Twelve Years a Slave, August: Osage County και The Hobbit: The Desolation of Smaug αλλά και το The Hobbit: There and Back Again για το 2014. Αυτή τη περίοδο βρίσκεται στα γυρίσματα της ταινίας The Fifth Estate που ετοιμάζεται από την DreamWorks, και η επόμενη του ταινία θα είναι το Absolutely Anything.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου